Home News Lampeti Interview with Dunya Newspaper

Lampeti Interview with Dunya Newspaper

Lampeti shared it vision and future plans with Dunya Newspaper author Zehra Oruc. Following interwiev is published on 20 November 2017:

Lampeti, ihracatta Avrupa ile büyüyecek

Daha çok seri üretimle kendine pazar oluşturan aydınlatma sektörüne, proje bazlı butik imalatıyla giriş yapan Lampeti, Ortadoğu’ya yaptığı ihracatını Avrupa pazarıyla çeşitlendirmek istiyor. Hedef pazarlarına uygunluk için gerekli sertifikaları tamamlamaya odaklanan firma, yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla da aydınlatmalarını akıllandırıyor. Elsisan Şirketler Grubu bünyesinde yaklaşık iki yıl önce kurulan Lampeti, grubun mekanik altyapısını da değerlendirerek, müşterilerine proje bazlı çözümler üretiyor.

Duvar aplikleri, bahçe aydınlatmaları, aydınlatma direkleri, dış mekan tavan armatürleri kategorilerinde dış mekanların ihtiyaçlarına yanıt veren Lampeti’de üretimin yüzde 70’ini konut ve AVM projeleri oluşturuyor. Ayrıca kamu kurumları ve belediyelere de çözüm sunduklarını belirten firma ortağı Burak Yeşildurak, orta vadede otoyol aydınlatma armatürleri üretimini de hedeflediklerini söyledi. Yeşildurak, mevcut gamlarında 60 civarı ürün bulunduğunu, ancak müşteri talebine göre ürünlerinde değişiklik yapabildiklerini belirtti.

Öte yandan kısa sürede ihracata da başladıklarının bilgisini veren Burak Yeşildurak, İstanbul ve İzmir’in yanı sıra Ürdün ile Arap Emirlikleri’nde bulunan distribütörleri sayesinde yurtdışında da proje yürütmeye başladıklarını söyledi. Yeşildurak, ‘’Irak’ta bir konut projesini yeni tamamladık. Yurtdışında genelde Ortadoğu’ya çözümler üretiyoruz, ama gerekli belge ve testlerimizi tamamladıktan sonra Avrupa pazarına da açılmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı daha çok bu hedefle yürütüyoruz.’’ diye konuştu. Üretimlerinin yüzde 20’sini ihracata kanalize ettiklerini ifade eden Yeşildurak, yeni pazarlar ve ürün çeşitliliği ile bu oranı artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

‘’Akıllı aydınlatma ürünleri enerji tasarrufu sağlıyor’’

Belgelendirme ve teknik olarak ürünleri geliştirme konusunda partnerleri ile Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerine de değinen Burak Yeşildurak, ‘’LED’lerin daha uzun ömürlü kullanılabilmesi, daha iyi soğutulabilmesi, komponentlerin daha doğru konumlandırılarak aydınlatmada verimliliğin artırılabilmesi, akıllı aydınlatma uygulamaları konularında çalışmalarımız bulunuyor. Dim edilebilir aydınlatma gruplarıyla enerji tasarrufu sağlayan çözümler sunuyoruz. Ürünlerimizde LED optiklerinin doğru kullanımıda yine enerji tasarrufu sağlatan diğer bir etken. Yakın gelecekte bu tür ürünlerin tüketiminin zorunlu hale geleceğini öngörerek, ürün gamımızı akıllı aydınlatmalarla çeşitlendiriyoruz’’ bilgisini verdi.

2017 sonrasında devlet teşviki ile tüm otoyol aydınlatmalarının LED sisteme çevrileceğini aktaran Burak Yeşildurak, ‘’Bu karar sektörü olumlu yönde geliştirecektir. Birçok firma üretimlerinde buna yöneldi. Bu projenin 3-4 yılda gerçekleşmesi öngörülüyor. Lampeti olarak sokak armatürleri imalatına da başlayıp, otoyol projelerinden pay almak istiyoruz.’’ dedi. Yeşildurak, Bursa’da dış mekan aydınlatma üreticisinin az sayıda olduğunu, bu sebeple yıl içinde ildeki projelere de ağırlık verdiklerini söyledi. Son olarak, Lampeti Aydınlatma’nın da bünyesinde bulunduğu Elsisan Şirketler Grubu, Bursa OSB’de 10 bin metrekarelik tesiste 100 civarı kişi istihdam ediyor.